Результати конкурсу “Одеський залив” і «SMART TESTING & FINE WINE INVESTING »

30-31 травня 2019 р. в Одесі пройшов Всеукраїнський дегустаційний конкурс виноробної продукції «ОДЕСЬКИЙ ЗАЛИВ»

В Одесі відбулося підведення підсумків та урочисте нагородження переможців всеукраїнського дегустаційного конкурсу виноробної продукції «Одеський залив». Голова обласної ради Анатолій Урбанський і виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Сергій Паращенко вручили переможцям сертифікати, медалі та спеціальні дипломи. Всього було вручено 15 золотих медалей і 21 – срібну, найбільше нагород зібрала продукція ТОВ «Промислово-торговельна компанія Шабо».

«Виноробство Одеської області, і зокрема Бессарабії, завжди славився якістю продукту, своєю індивідуальністю. Даний конкурс дозволяє виробникам заявити про себе на українському і європейському ринках, відкриває нові горизонти перед молодими підприємствами. Це хороший майданчик для розвитку і відродження виноробної галузі, формування позитивного бренду українського вина », – підкреслив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

Нагадаємо, конкурс проводився з 30 по 31 травня під патронатом Одеської обласної ради в Одеській національній академії харчових технологій. Оцінювали зразки виноробної продукції методом сліпої дегустації українські експерти, які мають кваліфікацію WSET 2-4 рівня, з урахуванням світового досвіду виноробства. Кожна дегустаційна комісія складалася з 7-ми членів журі.

30 травня 2019 на всеукраїнському конкурсі виноробної продукції було оцінено 119 представлених зразків українського виробника, які надали 34 підприємства Одеської області та інших регіонів України (міста – Дніпро, Ужгород, Мукачево, Львів, Умань, Вінниця). Найбільше учасників було з Одеської області.

31 травня 2019 р. проходив дегустаційний конкурс “SMART TESTING & FINE WINE INVESTING”, в якому взяли участь винороби Республіки Молдова. На цій дегустаційної сесії були представлені 54 зразків виноробної продукції, з них 37 з Молдови та 17 з України.

«Всеукраїнський конкурс виноробства засновано Одеською обласною радою, відповідне рішення було прийнято на минулій сесії з метою підвищення культури споживання виноробної продукції і надання виноробним компаніям ефективного інструменту просування своєї продукції на ринку України. Конкурс проводиться в Одеській області вперше. Наша область є базовою для українського виноробства, 70 відсотків всього виноматеріалу в Україні – вироблено в Одеській області. Ми сприятливий клімат і наукову базу, зокрема – Одеська національна академія харчових технологій, яка є одним з організаторів конкурсу.

Також для представників виноробних підприємств було проведено форум, на якому обговорювалися інструменти продаж, специфічні проблеми галузі та шляхи вирішення, механізми, захищають ринок від неякісної продукції та фальсифікатів.

Учасники конкурсів.

Експерти.

ПІБ

Резюме

1.

Євгенія Ніколайчук

DipWSET (рівень 4);національний експерт проекту ЄС (географічні зазначення),співвласник винних барів Like a Local`s, автор статей в журнале Guide to GoodWine

2.

Віталій Ларін

DipWSET (рівень 4);сертифікований Сомельє (CMS), технолог винороб , магістр, керівник винного напряму ресторанів La Famiglia

3.

Марія Skorchenko

WSET 3, винороб, магістр, досвід роботи на виноробнях України, США, Франції та Нової Зеландії, засновник і автор освітнього проекту «Just Ferment it»

4.

Матвієнко Галина

WSET 3, Директор ТОВ «Tre байкер», досвід роботи: алеф, місто екіпаж. Альматерра

5.

Євген Сегал

WSET (рівень 3);інженер -технолог, винороб, магістр, член центральної дегустаційної комісії при корпорації Укрвинпром, Ambosodor бренд ТМ «Інкерман», Блог Винний FAQультет, в галузі 14 років

6.

Євген

Zinevic

WSET 2, WSET 3 (в процесі), сомельє ресторанів «IL RICCIO», засновник винного клубу «Kiev Wine CLUB», працює в виноробної сфері з 2006 р

7.

Дміірій Саприкін

WSET 2, сомельє мережі ресторанів First Line Group, автор проекту винні гри, в професії з 2011 м, віце- чемпіон конкурсу Найкращий сомельє України, 2016 р.

8.

Сергій Денисов

WSET 2, Wine School - винний інтенсив, кращий кавіст України, 2018, засновник дегустаційного клубу Wine SerVer, глава Дніпровської осередку асоціації сомельє України

9.

Ольга Тоічкіна

WSET 2, співвласник винний бар «Сировина», організатор фестивалю вина «Sakyra Wine», досвід работі 17 років в компанії Котнар, член асоціації сомельє України

10.

Вікторія Макарова

WSET 2, Київ Foof і фестиваль вина , Uwines Нагороди

11.

Юлія Кривошей

WSET 3, магістр права та економіки, досвід роботи: сомельє МЕТРО, Сach&нести, вінообработчік ПТК Шабо, менеджер збірної по сліпої дегустації, читаю, кажу, пишу про вино з 2016 року

12.

Павло Мнухін

WSET 3, співзасновник WINETIME ACADEMY, погдготовка сомельє, гастрономов, тренінги з продажів, в сфері з 2011 м, кращий кавіст України 2017

13.

Вікторія Ромашкіна

WSET (рівень 3); Диплом в області готельного менеджменту (Гліон, Швейцарія,), досвід роботи в індустрії гостіпріімства 7 років (Швейцарія,, Дубай, Україна), Співзасновник винного бару «Sparking Wine Gallery» (Одеса)

14.

Анастасія Sărătura

Рівень WSET 3 Absolvent Технічний Університет Молдови, Інженер-розробник програмного забезпечення в вині – 2008-2012

Sommelier Calificat Wine & Spirit Education Trust, Лондон – Dubai -2015 si Membru ASE 2018, Manager de Restaurante in Privet Business Club / Golf Club – Dubai, ментор / Тренер в HoReCa – 2016 – Present, Critic de Restaurate – Present: Google Local Guide – Professional Reviewer

Премія в винах і спиртні напої (QCF) – WSET Рівень 3 – Лондон – Dubai 2015, Сертифікований Європейський Сомельє. Продукти харчування та напої менеджер. Hospitality Trainer і ресторани і винні Відгуки. винна школа.

15.

Mihai Bradu

Рівень WSET 2 і 3, Сертифікований Європейський Сомельє. Професійний досвід: Waiter Restaurant Symposium, офіціант&сомельє симпозіум: експерт вина(сомельє) Винний бар Carpe Diem. судячи Досвід: Berliner Wine Trophy, 2017 Кишинів ВИНА & ДУХИ КОНКУРС, Asian Wine Trophy.

Результати конкурсу “Одеський залив”.

Результати конкурсу "SMART TESTING & FINE WINE INVESTING ».