Регламент «SMART TESTING & FINE WINE INVESTING »

2
3
4



РЕГЛАМЕНТ


МІЖНАРОДНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПРОЕКТ

«SMART TESTING & FINE WINE INVESTING»


31 ТРАВНЯ 2019 р., ОДЕСА, УКРАЇНА



ТЕРМІНИ:
до 20 травня 2019 р.
 - прийом реєстраційних карток;

25 травня 2019 р.  - крайній термін прийому зразків.
в 27 майа 2019. - оплата участі і прийому зразків.

недотримання крайніх термінів реєстрації та оплати приведе до неможливості участі в конкурсі.

Ст. 1. ОРГАНІЗАЦІЯ КОНКУРСУ


Міжнародний інвестиційний проект «SMART TESTING & FINE WINE INVESTING»», організований Одеською національною академією харчових технологій https://www.onaft.edu.ua/, Науково-навчальної лабораторії сенсорного аналізу ОНАХТ http://lsa.onaft.edu.ua/en, https://www.facebook.com/labSensONAFT, (Україна), компанією Експо-Юг-Сервіс http://expodessa.com (Україна) спільно з англійської компанією "Gustos Life" https://gustos.life/ (Молдова)


Конкурс проходить відповідно до Правил міжнародних конкурсів, розробленимиO.I.V.


експертиза  якості вина на платформі М.М.LSA ONAPT

експертиза є комбінацією методології сенсорного аналізу і журі, що складається з кваліфікованих та сертифікованих експертів (сертифікати WSET https://www.wsetglobal.com/), які додатково проходять спеціальне підготовче навчання напередодні конкурсу. Досвід роботи експертів не менше п'яти років.

В процесі проведення експертизи буде використовуватися спеціалізована дегустаційна програма англійської компанії "Gustos Life", використовує технологію блокчейн, що виключає можливість фальсифікації оцінок  експертів в ході проведення конкурсу і після його закінчення.

на конкурсі буде проводитися оцінка не тільки вже бутильованих вин, але і вин на етапі "En Primeur" (які зараз на етапі витримки в дубових бочках), де також буде оцінюватися потенціал вина до витримки.

Усе вина "En Primeur" будуть оцінюватися з точки зору інвестиційної привабливості в них на даному етапі з боку пулу європейських інвесторів для вин, з оцінками від 85 балів і вище відповідно до 100-бальною класифікацією Міжнародної організації Вина і Виноградарства.


що конкурс дає учасникам?

конкурс дає виноробам наступні можливості:

  1. Оценить качество своих бутилированных вин с точки зрения методологии сенсорного анализа и мнения сертифицированных по международным квалификациям экспертов, обговорити з експертами потенціал представлених вин.

  2. оцінити потенціал своїх fine wine вин на стадії "En Primeur ".

  3. почати співпраця з проектом "Gustos Life" як перспективним інноваційним інструментом продажів вин на будь-якій стадії їх виробництва.

  4. реально продати ті вина, які отримають високі оцінки та мають потенціал по поліпшенню їх якості і цінності в найближчі роки, тобто. мають інвестиційний потенціал.



Ст. 2. ПРИЙОМ ЗРАЗКІВ

згідно визначенню в & quot; Міжнародному кодексі виноробної практики & quot;, Всеукраїнський  дегустаційний конкурс виноробної продукції відкритий для всіх категорій і типів вин спиртних напоїв, які були виготовлені в відповідно до законодавства країни походження. Інші спеціальні вина або продукти на основі вина та спиртні напої виноградного походження (винний дистилят), також будуть допущені на конкурс.

вина та інші напої перед подачею журі будуть згруповані за категоріями, согласно регламенту OIV, представленому в додатку 1.

зразки кожного сорту вина або продукту виноградного походження, представлені на конкурс, повинні бути в кількості 4 пляшок об'ємом 0.75 L (в певних випадках допускаються пляшки об'ємом 0.5 л я 1 L).

для оцінки наливу надається 4 пляшки об'ємом 0.75 L. Пляшки повинні бути закупорені одноразової пробкою і повинні мати свою оригінальну етикетку або технологічну етикетку, відповідно до законодавства країни походження.


Ст. 3. РЕЄСТРАЦІЯ ЗРАЗКІВ

кожен зразок повинен супроводжуватися реєстраційної карткою, яка повинна включати в себе наступну інформацію:

  • точне найменування продукту згідно законодавству країни походження; 

  • категорію продукту відповідно до додатком 1;

  • рік збору врожаю (якщо можна застосувати);

  • сорт або сорти винограду (із зазначенням процентного вмісту кожного з них у вині);

  • технічну інформацію;

  • акт відбору проб;

  • сертифікат якості;

  • ім'я і підпис уповноваженої особи.

оригінал реєстраційної картки з печаткою і підписом вкладається в коробку з пляшками.

реєстраційну картку можна заповнити он-лайн на сайті http://lsa.onaft.edu.ua/registratsionnaya-forma/ або відправити на пошту (LSA.onaft@gmail.com).

на кожен зразок заповнюється окремаРеєстраційна картка.

крайній термін прийому реєстраційних карток: 25 травня 2019 р.

недотримання крайніх термінів реєстрації та оплати приведе до неможливості участі в конкурсі.




Ст. 4. ДОСТАВКА ЗРАЗКІВ

зразки можуть бути доставлені будь-яким доступним учаснику способом.

відправку зразків здійснювати тільки після узгодження з організатором.

прийом зразків проводиться разом з реєстраційною карткою та підтвердженням оплати реєстраційного збору.

зразки, отримані без реєстрації, або які не задовольняють реєстраційним критеріям, згідно Ст. 3, не будуть повернуті і залишаться в розпорядженні організаторів.

25 Maya 2019. - крайній термін прийому зразків

доставку зразків оплачує учасник.


Ст. 5. ОПЛАТА УЧАСТІ

Учасники проводять оплату в національній валюті.


Розрахункові реквізити для оплати

ПП & Quot; Експо-Юг-Сервіс

в ЄДРПОУ 25045877

розрахунковий рахунок 2600631878

Про «Південий»

МФО 328209


Ст. 6. СОРТУВАННЯ І КЛАСИФІКАЦІЯ ЗРАЗКІВ

Перевірка і реєстрація зразків проводиться організаторами, на основі реєстраційних карток і технічної інформації. Організатори гарантують зберігання зразків при температурі і в умовах, забезпечують належне збереження.

грунтуючись на реєстраційних картках і на технічних даних, зразки будуть розподілені за категоріями згідно додатки 1; черговість їх подання на конкурсі встановлюється по порядку убування року збору врожаю, а також згідно концентрації цукру в зразках і збільшення відсотка спирту.


Ст.7. ЖУРІ


журі формується з кваліфікованих та сертифікованих експертів, мають сертифікати WSET. Кожна дегустаційна комісія складається з 7 (семи) членів жЮрій.

оцінка зразків проходить в он-лайн режимі.

підсумковий лист роботи комісії підписують всі члени комісії.

журі працює під керівництвом Президії, що складається з 3 (трьох) членів:

1. голови

2. Радника з питань енології

3. Радника з правових питань або юрист

Президія організовує розподіл зразків по групам журі. Президія також відповідає за підготовку зразків, дегустації та повідомлення результатів, забезпечуючи абсолютну анонімність зразків до завершення дегустаційного процесу.

Президія може прийняти рішення про проведення повторної дегустації зразка, якщо:

- того вимагає Голова журі;

- того вимагає більшість членів журі;

- серед оцінок членів журі занадто велика різниця.

члени президії не беруть участі в оціночному процесі.

Ст. 8. НАГОРОДИ

зразки, отримали після дегустації оцінки, присуджуються нагороди:

GRAND PRIX категорія вино і міцні спиртні напої понад 96 балів

ВЕЛИКА ЗОЛОТА МЕДАЛЬ понад 92 балів

ЗОЛОТА МЕДАЛЬ 86 - 91,99 балів

СРІБНА МЕДАЛЬ 82 - 85,99 балів

БРОНЗОВАЯ МЕДАЛЬ 80 - 81,99 балів

спеціальні дипломи, з вдячністю учасникам.

Согласно регламенту OIV, кількість нагород (медалей) не повинно перевищувати 30% від загального числа зразків, які брали участь в конкурсі.


Ст. 9. ПРИСУДЖЕННЯ ПРИЗІВ

зразки, які отримали нагороди, будуть оголошені по завершенні конкурсу. Надалі, кожен переможець отримає диплом, в якому вказуються тип нагороди і точне найменування зразка, згідно з інформацією, представленої в реєстраційній картці.

організатори залишають за собою право згадувати в засобах масової інформації (друку, радіо, телебачення, презентаційні каталоги) результати конкурсу, назви і дані, що стосуються учасників конкурсу.


Ст. 10. ПРАВОВІ НОРМИ І КОНТРАКТНІ ПОЛОЖЕННЯ


переможцям дегустаційного конкурсу надається право розміщення на товарній етикетці продукту логотипу отриманої нагороди. Переможці, побажали відтворити символ або медаль конкурсу на етикетці або в будь-якому іншому контексті, повинні направити запит на використання даного права, у зв'язку з чим, полягає договір з Організатором.

Президія володіє правом запитати додаткові лабораторні аналізи за зразками, заявленим на участь в Конкурсі. Учасник несе пряму відповідальність за всю надану інформацію і дані, включені в реєстраційну картку. Президія може перевірити дану інформацію, особливо щодо достовірності інформації про продукт, зазначеному як контрольний зразок, що залишається в розпорядженні організатора.

Усе спірні моменти можуть бути врегульовані відповідно до норм даного положення, регулювання O.I.V. або чинним законодавством України. претензії повинні бути спрямовані на адресу організатора не пізніше 15 червень 2019 р.


ВАРТІСТЬ УЧАСТІ

вартість одного зразка: 25 доларів США ( з урахуванням ПДВ)


МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ

Україна, Одеса, вул. Канатна, 112, до. Б-302

КОНТАКТИ:

ННЛСА: Оксана Ткаченко - телефон: +380503905365, +380965290351, по електронній пошті: obtkachenko@gmail.com

Наталя Каменєва тел.: +380679221171, по електронній пошті:kamenevavin@gmail.com

Експо-Ю-Гсервіс , Юрій Чумаченко, телефон: +380504165998 , по електронній пошті:yd@expodessa.od.ua

спеціальне речення 31 травня 2019 р. - «Винний вернісаж»



додаток Я

КЛАСИФІКАЦІЯ ЗРАЗКІВ В РІЗНИХ КАТЕГОРІЯХ

КАТЕГОРИЯ I – БЕЛЫЕ ВИНА ИЗ НЕАРОМАТИЧЕСКИХ СОРТОВ



Группа A – Тихие вина (*)

ці вина можуть мати CO2 до 0.5 bar при 20 ° С.




підгрупа вин, містять не більше 4 г / л Цукор

I-А-1



підгрупа вин, містять 4.1 г / л - 12 г / л Цукор

I-A-2



підгрупа вин, містять 12.1 г / л - 45 г / л Цукор

I-A-3



підгрупа вин, містять більше, ніж 45 г / л Цукор

I-A-4


Группа B – Жемчужные вина

ці вина можуть мати CO2 в інтервалі між 0.5 - 2.5 bar при 20 ° С.




підгрупа вин, містять не більше 4 г / л Цукор

I-В-5



підгрупа вин, містять більше 4 г / л Цукор

I-В-6


Группа C – Игристые вина

ці вина можуть мати CO2 вище 2.5 bar при 20 ° С




Подгруппа игристых вин, містять не більше 12 g/L сахара с допуском в+3 g/L

I-С-7



Подгруппа игристых вин, містять 12.1 г / л - 32 g / L цукру з допуском в +3 г / л

I-С-8



Подгруппа игристых вин, містять 32.1 г / л - 50 г / л Сахара

I-С-9



Подгруппа игристых вин, містять більше, ніж 50 г / л Цукор

I-С-10

КАТЕГОРІЯ II - РОЖЕВІ ВИНА




Группа A – Тихие вина (*)

ці вина можуть мати CO2 до 0.5 bar при 20 ° С.





підгрупа вин, містять не більше 4 г / л Цукор

II-A-11




підгрупа вин, містять 4.1 г / л - 12 г / л Цукор

II-A-12




підгрупа вин, містять 12.1 г / л - 45 г / л Цукор

II-A-13




підгрупа вин, містять більше, ніж 45 г / л Цукор

II-A-14



Группа B – Жемчужные вина

ці вина можуть мати CO2 в інтервалі між 0.5 - 2.5 bar при 20 ° С.





підгрупа вин, містять не більше 4 г / л Цукор

II-В-15




підгрупа вин, містять більше, ніж 4 г / л Цукор

II-В-16



Группа C – Игристые вина

ці вина можуть мати CO2 вище 2.5 bar при 20 ° С





Подгруппа игристых вин, містять не більше 12 g / L цукру з допуском в +3 г / л

II-С-17




Подгруппа игристых вин, містять 12.1 г / л - 32 g / L цукру з допуском в + 3 g / L

II-С-18




Подгруппа игристых вин, містять 32.1 г / л - 50 г / л Сахара

II-С-19




Подгруппа игристых вин, містять більше, ніж 50 г / л Цукор

II-С-20


КАТЕГОРІЯ III - ЧЕРВОНІ ВИНА




Группа A – Тихие вина (*)

ці вина можуть мати CO2 до 0.5 bar при 20 ° С.





підгрупа вин, містять не більше 4 г / л Цукор

III-A-21




підгрупа вин, містять більше 4 г / л Цукор

III-A-22



Группа B – Жемчужные вина

ці вина можуть мати CO2 в інтервалі між 0.5 - 2.5 bar при 20 ° С.





підгрупа вин, містять не більше 4 g / L цукру

III-Б-23




підгрупа вин, містять більше, ніж 4 г / л Цукор

III-Б-24



Группа C – Игристые вина

ці вина можуть мати CO2 вище 2.5 bar при 20 ° С

III-С-25