О нас

Лабораторія сенсорного аналізу ОНАХТ – перша експериментальна і дослідницька лабораторія сенсорного аналізу в Україні.

Метою Лабораторії є визначення сенсорних параметрів всіх категорій продуктів харчування; підготовка та навчання експертів методології сенсорного аналізу харчових продуктів.

Команда проекту працює над:

  • Сенсорний аналіз харчових продуктів за методами міжнародних стандартів;
  • Підготовка та навчання дослідників (експертів) сенсорного аналізу для харчової промисловості
  • Проведення досліджень вподобань споживачів та створення органолептичного профілю (характеристики) українських харчових продуктів
  • Консультація виробників нових видів харчової продукції
  • Підвищення кваліфікації у галузі сенсорного аналізу з видачею свідоцтва державного зразку

Сенсорна оцінка проводиться за допомогою органів чуттів людини – це сучасний найбільш достовірний спосіб перевірки якості харчових продуктів.

Контроль якості продукції за допомогою сенсорного аналізу дозволяє оперативно і цілеспрямовано впливати на всі стадії харчових виробництв.

Місія: ідентифікація якості українських продуктів на внутрішніх та зовнішніх ринках.

ЧОМУ ВАРТО ВИКОРИСТОВУВАТИ СЕНСОРНИЙ АНАЛІЗ?

  • Затвердження якості та унікальності українських продуктів
  • Зберігання національних споживчих традицій
  • Формування довіри до бренду «Зроблено в Україні»
  • Підвищення конкурентоспроможності українських виробництв харчової продукціїі

Cенсорний аналіз — інструмент, який активно використовуються в країнах – членах ЄС для підвищення рівня впізнаваності виробників з метою привернення уваги споживачів до своїх продовольчих товарів.